Bio

Ik ben grootgeworden in een familie vol muziek en heb eerst op een katholieke meiskesschool en daarna op de Steinerschool gezeten. Mijn vader gaf er boetseren en houtbewerking en was ook beeldhouwer en melodramatisch commedia dell’arte acteur. Mijn moeder scheef straattheater en was verslaafd aan pianospelen waardoor bij ons thuis de afwas en antroposofieboeken in het rond slingerden. Tussen spinnewebben en bergen afwas waren mijn ouders gewoon zichzelf wat wil zeggen dat ze nooit geld hadden, gefascineerd waren door de natuur, niet meededen aan de mode en zelf schapenwol sponnen, graan zaaiden en dorsten, luizige bio-groenten kweekten en bijenhoning slingerden. Wij gingen naar school in zelfgeschoren zelfgesponnen zelfgeverfde schapenwollentruien en werden soms gepest omdat we een beetje stonken. Dat kwam door ons varken, een soort GFT-container avant la lettre, die zijn hok had naast de badkamer. Ons tochtig maar gezellig boerderijtje midden in de velden deelden we met vele kwekende katten, schapen, bijenzwermen en Sara onze hond. met Nieuwjaar gaven mijn ouders een volksmuziekbal in de schuur en in de zomer speelden we straattoneel in Avignon. Soms hadden we een appelsien die we met het gezin verdeelden.

Een kindertijd vol muziek, toneel en allerlei ambachten, waar ik vooral leerde kiezen voor wat ik graag doe en hoe je zelfstandig moet denken, en waarmee ik een gezonde rebelie ontwikkelde tegen systemen, cola, hokjes en etiketjes, modetrends, tv, milieuvervuiling en kuisen.

Verdere muziek-en zangopleiding heb ik dan hier en daar en overal wat gedaan, bij de Stedelijke Muziekschool, Jeugdmuziekschool Ward De Beer, de Jazzstudio en zangcoaches David Davidse en Peter De Smet. Ik ben geen schooltype, eerder een plantrekster zegt mijn moeder.

Ik ben zot van reizen en talen en ben een paar keer in Mexico, Afrika en Amerika geweest. Dan wou ik theaterkostuums maken heb ik een tijdje bij het Ballet Van Vlaanderen gewerkt. Toen ik een vast contract aangeboden kreeg ben ik ermee gestopt en fanatiek accordeon beginnen oefenen. Ik woonde een paar maanden in mn auto en zwierf rond al muziekspelend. Dat was echt ongelofelijk fantastisch! Eerst hadden we een meiskesgroepje genaamd de Desperadas, dan heb ik nog een tijdje bij Think Of One en het Maskesmachine gespeeld. De beruchte Antifare La Familia, waar we meer dronken dan speelden en het hoogtepunt van de avond was dat we mekaar te lijf gingen met onze instrumenten was de basis van een nieuwe Antwerpse muziekscene waaruit veel projecten, nieuwe groepen en Murga’s zijn ontstaan.

Toen kreeg het ik het te druk met mijn eco-project. Ik kocht een vermolmde circuswoonwagen die nog van de Nieuwe Scene was geweest, en heb daarmee twee jaar een terrein bezet op Antwerpen-Zuid omdat daar tegen mijn wil een veel te duur en totaal overbodig nieuw justitiepaleis werd gebouwd. Die plek was vroeger ons tuinbouw-oefenterrein van de Steinerschool geweest en was een prachtige overwoekerde natuurplek midden in de stad. Ik heb er een boomhutten-kinderwerking opgericht met kinderen van allerhande komaf: Zigeuners, Turken, Marokkanen en arme Belgen. Het was een vreedzame utopiale samenwerking en een voorbeeld voor onze stad. Als er meer zulke plekken zouden zijn is het volgens mij niet nodig om steeds grotere justitiepaleizen te bouwen…

Die woonwagen heb ik dan 7 jaar gerestaureerd waarbij ik heel veel interessante zigeunerachtigen ben tegengekomen. Het leven als stadsnomade zonder comfort, stromend water en elentrik was wel soms hard maar ook heel leuk. Er was een hammamcaravan en we liepen buiten bloot rond met zicht op de sociale appartementsblokken, we mediteerden en sjamaniseerden in wat we noemden de “Antwerpse Ardennen” en elke dag al vanaf ’s morgens maakten we een kampvuur. Ik had een piano in mijn woonwagen, er was altijd wel iemand die een muziekje tokkelde en we gaven gigantische feesten. Toen heb ik aan den lijve ondervonden wat zo geweldig is aan het Pipilangkousenbestaan. Mijn dochter Ster is geboren buiten naast de woonwagen in het gras tussen de berkebomen en wilde citroenmelisse.

In mijn research naar “C’est Quoi l’Amour” ben ik veel jongens, pummels, macho’s en moederskinderen tegengekomen die mij weer nieuwe liedjes opleverden. Door de milleniumcatastrofepaniek van een psychotische verloofde kwam ik in Los Angeles terecht waar ik op Veniceboulevard optrad. Verder heb ik nog allerlei zijprojecten gedaan bij de Lollies, de vrouwelijke hiphopformatie Down4Kix, Siesta, Luna Baal en Vitalski’s Oranje Houtzagery. Lady Angelina ontstond als muzikale act bij de Kamikaze Freakshow, een old-school circusshow met zwaardenslikkers, strongmannen en dwergen. Ik toerde met dat griezelig-bonte gezelschap in Brazilië, Duitsland en Nederland. Na maanden glas eten en bloed likken werd het tijd voor iets anders en sindsdien speelt Lady Angelina solo of met groep in vele culturele centra, café’s, achterzaaltjes en zalen, op rockfestivals, pensenkermissen, literaire avonden, kerstmarkten en bejaardenfeestjes, voor feministische, lesbische en andere-vrouwenverenigingen, op ontspoorde zigeunerfeesten, eerste steenleggingen van nieuwe mottige stadsgebouwen, politiek getinte en anti-politieke manifestaties en katholieke processies, en dat allemaal reeds in Vlaanderen, Nederland en de US, met mogelijke toekomstige uitbreiding naar de rest van de wereld.

De “Balzaal der Gebroken Harten”, een varieté-show met Guido Belcanto, Lady Angelina, Vitalski en Martin Janssen én het onwaarschijnlijke Decap-orgel, ging in het voorjaar van 2008 in de Roma in première en reisde langs uitverkochte Culturele Centra, Gentse Feesten en het Openluchttheater Rivierenhof. In 2010 Balzaal Deel 2 opnieuw op tour door Vlaanderen .

C’est Quoi L’Amour?
In 2006 bracht Ik mijn Debuut-CD “C’est Quoi L’Amour?” uit, produced by Roland Van Campenhout, coaching Guido Belcanto, cornet en bastuba Jon Birdsong, contrabas Ben Faes en cello Lode Vercampt. Zelf speel ik naast accordeon ook lepels en zingende zaag. De CD heb ik uitgebracht met mijn eigen platenlabel “LoveRules Productions” en werd verdeeld door Lowlands Distribution.

Kapitein Winokio vroeg om een liedje te maken voor de succesvolle 2e kinderCD “Twee Beren” waar o.a. Kurt Van Eeghem, Stanny Crets en Peter Van den Begin, Henny Vrienten en Rick De Leeuw aan deelnamen. “Witte Zwanen, Zwarte Zwanen”, een liedje vol kinderlijke hoop in deze barre tijden van werelddestructie.

In opdracht van de Arenbergschouwburg maakte L.A. een co-productie die resulteerde in de tragi-komische muziektheatervoorstelling Puta-Madre, oftewel de subtiele grens tussen moeder, hoer, nonneke en psychopate. Deze voorstelling werd gecoached door Frank Hoelen en Danny Ronaldo en werd gespeeld op Wintervuur, in de Arenbergschouwburg en in verschillende culturele centra.

History

Zomer van Antwerpen 2000 – Cirq Fix 2000 en 2001 – Southsidefestival – Laundryday – De Kaaiman – Bar Tabac – Vitalski’s Week-up Launge – Vuur en ijs op ’t SintJansplein – Zone 03-feest in Café d’Anvers – party Jan Fabre – Vertel de Stad – Muntpleinfeesten – Oude Badhuis – opening Eco-huis – Straattheaterfestival Gevleugelde Stad 2003 – Linkeroever Literair – Feestweek MartHa!ten-tatief – Plaza Real – Cinema Roma – Pekfabriek – Magisch Antwerpen – Arenbergschouwburg – openluchttheater Rivierenhof: voorprogramma Nieuwe Snaar en Hormonia – Nacht van de Muze met Betty Mellaerts, Kristien Hemmerechts en Jane Birkin -Venice Beach, LA – De Centrale Gent, Kinkystar, Trefpunt Gent – Circusteater Freaks van Theater Froefroe – Le Zebra Brussel, Fête au Village Brussel – Paulusfeesten Oostende – Festival “Mijn Dromen” Beringen – Eindfeestfestival Heusden-Zolder, De Karavaan NL – Nachten van de Passie O.C. Menen – Gevleugelde Stad Ieper – Airbagfestival Brugge – Festival Buitengewoon Doetinchem NL – Humorologie Kortrijk – festival Dordt-Recht NL – KC Nona Mechelen – Parkavonden CC Lommel – Nacht van het Culinair Genot CC Geel – Een dag in het park CC Schaarbeek – Literaire Lente Standaard Boekhandels – Female Comedynight CC Geel -Lustrumfestival Groningen NL – Humorologie Marke -Brugse zomercheques – Processie Gistel – Feëriën Ancienne Belgique Brussel – Seizoensopening CC menen – Startfeestival CC Heusden-Zolder – Cultuurraad Ninove – Confêttiafestival Brussel, Koningstheater Den Bosch NL, Accordeonslag NL, Zuiderzinnen,Vooruit Gent, CC Aarschot- ’t Groot Muziek AB Brussel – Atlas Antwerpen – Jaarmarkt Jette – Mootsele Kermis – Stoute Meisjes Bib Genk – Dialectweek Antwerpen De Roma – CC Tielt – L-day Vooruit Gent – Dag Van de Inburgeraar Antwerpen – Het Ultieme Weerwoord Melkweg Amsterdam – CC Eeklo – CC Diepenbeek – Amsterdam Wereldboekenstad – New York: Barbés French Club, Mehanata Bulgarian Bar

Jim TV, Studio Brussel, VRT – Man Bijt Hond, VRT radio 1, Duizend Zonnen, ATV